Зображення для новини «#НАШІ на карті світу» – чекаємо на презентацію книги 8 листопада

«#НАШІ на карті світу» – чекаємо на презентацію книги 8 листопада

04.11.2018

В книгу ввійшло 80 історій про людей, що жили або народилися в Україні і яких визнав увесь світ. «#НАШІ на карті світу» – логічне продовження телепроекту авторки про українців, чиї досягнення змогли вразити планету. Вже в цей четвер в Одесі письменниця Уляна Скицька покаже читачам книжку про українців, які змогли своїми здобутками змінити хід історії. Подія відбудеться в «iQSpace» і розпочнеться о 18:30.

Зокрема, Уляна згадає про альпініста і одесита Владислава Терзиула, що побував на найвищих вершинах світу і зміг зробити це з мінімумом спорядження. Владислав загинув 14 років тому під час спуску з Макалу. На презентацію завітає його донька, Юлія, з якою всі охочі зможуть поспілкуватись.

Авторка незвичайно відбирала історії до книги. Вона оминула увагою постаті на зразок Шевченка чи Грушевського, їм уваги вистачає, як каже вона сама. Натомість Уляна Скицька розповість про менш відомих, але не менш феноменальних людей. З її книги дізнаємось, що психолог зі світовим іменем Абрагам Маслоу мав батьків з Києва, а Володимир Горовиць – 25 «Ґреммі».

Із таких фактів і складається книга про #НАШИХ. Сама авторка зізнається, що в голові в неї постійно крутилась думка, чому вона не знала їх раніше, адже українці повинні були б давно вправно оперувати історіями їх земляків. Тому тепер вона презентує їх у своїй книзі.

  • #презентація книги
  • #Скицька Уляна

Коментарі

Коментарі відсутні...

Залишити коментар